top of page

SOBRE MI

Nascuda a l’estiu a Barcelona, al cap de 15 dies ja em van portar al Pirineu. La muntanya i la natura: el cant dels ocells, les olors del bosc, la duresa de la roca, els corriols que no tenen fi, el so dels rierols i la immensitat de l’horitzó dalt dels cims són les meves principals fonts d’inspiració i retrobament amb mi mateixa. Durant la meva infància es van despertar tres llavors que la vida ha fet créixer: cooperació, meditació i docència.

Els meus pares van ser intrèpids per a la seva època, marxant amb el mínim a iniciar un projecte a Llatinoamèrica sense data de tornada. Jo devia heretar el seu esperit aventurer. Vaig col·laborar 7 anys en projectes diversos a l’Àfrica, dels quals vaig viure’n  dos al Benin, experimentant el paludisme, compartint el dia a dia sense perdre el somriure. Allà també vaig experimentar la inculturació del fetitxisme i les creences allunyades de la nostra cultura. Vaig aprendre a viure al dia, amb molt de respecte i evitant els judicis.

Des de la infància em van ensenyar el camí de la meditació, que m’ha acompanyat sempre i que segueixo practicant. A l’inici del segle XXI, vam començar en el nucli familiar un grup de meditació amb els pares, algun tiet i amics d’ells que ha acabat essent un projecte de pràctica de la meditació per a gent gran en alguns barris de Barcelona.

Amb la il·lusió de veure com creixen les persones, m’he dedicat professionalment a la docència durant més de 30 anys convençuda que les emocions determinen el nostre diàleg interior i la manera com ens comuniquem. Vaig ser molt feliç en aquesta etapa a la Salle Bonanova, envoltada de bons amics i companys, tot i els reptes i les constants adaptacions als canvis socials.

La muntanya és una de les meves grans passions.
3 IMATGE SOBRE MI   .JPG

En un moment determinat vaig decidir deixar el món escolar i dedicar-me als adults, amb la casualitat que vaig tenir un accident greu de moto que va aturar tots els meus nous projectes. Lluny d’allunyar-me del meu objectiu, els anys de recuperació va ser un exercici de viure el present, de reconeixement dels que m’estimen: l’Òscar, la meva parella; la família propera i els amics de l’ànima. Temps de superació fins a poder tornar a caminar per la muntanya amb llibertat i, sobretot, temps de reflexió personal i de donar un sentit a la vida.

Així que el nom de Mònica Jal Mora va associat a connexió amb l’altre, comunicació i relació. Sempre m’ha interessat posar en pràctica el connectar amb els altres sense perdre el que soc i viure en pau amb mi i l’entorn. Simplement, treballar amb les persones m’apassiona.

He dedicat molt temps a la meva formació personal en diferents escoles i mètodes per integrar i comprendre la ment i les emocions, però cada dia segueix sent un repte nou. Conscient que no hi ha res après del tot, sé que la màgia del treball amb mi ens duu per un camí molt senzill, que el portem a dins i on no hi ha res fosc o per amagar.

 

Parlem de nosaltres i tenim les respostes. Benestar, pau, relació, confiança, comunicació, sense judici ni exigència, són les paraules clau del procés individual o de parella que proposo. Vivim una vida i jo estic disposada a gaudir-la tant com sigui possible. T’animes a intentar-ho?

Experiència professional
4. IMATGE TITOL 1.jpg

La meva formació:

  • Llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona.

  • Doble titulació de Mestra per la Universitat de Blanquerna.

  • ORSCTM: Organization and Relationship Systems Coaching.

  • Neurociència, en el mètode wing-wave amb la seva creadora, C.Besser.

  • Mètode de Diàleg interior - Voice Dialogue.

  • Model Sikkhona.

  • Comunicación eficaz y relaciones humanas de Dale Carnegie.

bottom of page